Gjestepedagoger

Skolen for Samtidsdans har noen faste ansatte og faste gjestepedagoger inne i løpet av de to studieårene:

Loan Ha Pedagog // Dansefag

Loan Ha

Loan har studert ved Skolen For Samtidsdans (2000-2002) og P.A.R.T.S. i Brussel (2002-2006). Ved P.A.R.T.S., i tillegg til arbeid med egne og andre med-koreografers prosjekter, danset hun i flere repertoar-stykker av Anne Teresa de Keersmaeker, samt turnerte med stykker av William Forsythe (”Die Befragung des Robert Scott”) og Trisha Brown (”Set and Reset” & ”Lateral Pass- Reworked”).Loan har siden sommeren 2006 arbeidet som freelance-danser, bl.a. i den norske multimediaforestillingen ”Terje” vist i Yokohama, Japan, og ”The Kansas City Shuffle” for kanadiske Sandy Williams vist i Ghent, Leuven og Brussel, Belgia. For tiden arbeider hun med Impure Company v/Hooman Sharifi.

Jorunn Kjersem Hildre Pedagog // Dansefag

Jorunn Kjersem Hildre er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo (2008), med en bachelor i moderne- og samtidsdans, og en ettårig praktisk pedagogisk utdanning. Hun virker som dansekunstner, pedagog, prosjektleder og produsent i det frie scenekunstfeltet med base i Oslo.

Siden 2008 har hun arbeidet med blant andre Kristine Karåla Øren/Rabagast, Marte Reithaug Sterud, Emilia Adelöw, Eivind Seljeseth, Karen Røise Kielland/BLOOD FOR ROSES, Eivind Seljeseth, Kristina Gjems og Karstein Solli. Jorunn har jobbet som prosjektleder ved Rom for Dans og i CODAfestivalen, i 2013 som programansvarlig for CODAfringe. Hun var fast ansatt ved Skolen for Samtidsdans fra 2011-2015 og underviser nå ved skolen som gjestelærer.

Gry Kipperberg Pedagog // Dansefag

Gry KipperbergGry er utdannet ved Statens Balletthøgskole i Oslo og ved Merce Cunningham Studio i New York. Hun har danset med en rekke koreografer og kompanier i Norge som bl.a. Dans Design og Ingun Bjørnsgaard Prosjekt. I 1999 dannet hun kompaniet Wee sammen med den italienske koreografen Francesco Scavetta. Hun underviser i teknikk og bevegelsesforståelse ved skolen.

Venke Marie Sortland Pedagog // Produksjonsfag

VenkeVenke er utdannet ved Skolen for Samtidsdans i Oslo (2002-05). Hun er skapende og utøvende dansekunstner. I 2008 var hun innehaver av det internasjonale scholarshipet DanceWEB, i regi av festivalen ImpulzTanz i Wien. Venke har jobbet som utøver for Philipp Gehmacher (Au), Jana Unmüssig (De), Impure company/Hooman Sarifi, Wee/Francesco Scavetta, og Prosjekt Isadora/Caroline Nesse og Camilla Myhre. Venke jobber også med egne prosjekter og i ulike konstellasjoner; blant annet med soloprosjektet Frontalkonfrontasjon, gruppen Nummen Safari (www.nummensafari.no), og i en trio sammen med Pernille Holden/Jo Berger Myhre. Venke har vært involvert i scenekunstkonstellasjonen Landing DA (www.landing.no) siden den ble dannet i 2005. Venke underviser i teknikk og bevegelsesforståelse, samt produksjon ved Skolen for Samtidsdans.

Karstein Solli Førstelektor i skuespill, drama og teaterkommunikasjon Dans i møte med stemme og tekst // Dans i møte med objekter og materialer

KarsteinKarstein er scenekunstner og førstelektor i skuespill/drama og teaterkommunikasjon. Han innehar Statens Garantiinntekt for Kunstnere og har hatt flere verv blant annet som leder av Stipendkomiteen i Norsk Skuespillerforbund. Han er utdannet førskoleærer og har dramapedagogisk utdanning med mime og teaterstudier ved Jaques Leqoc , Paris, Den statlige Teaterhøyskole avd. mime i Amsterdam, og Desmond Jones School of mime i London. Siden 1987 har han produsert egne forestillinger og vært engasjert i grupper som Verdensteateret, Cirka Teater, Juni Dahr/Visjoner med flere. Karstein har mottatt Pressens Kritikerpris sammen med danser/koreograf Marius Kjos. Karstein Solli Produksjoner lager forestillinger for barn og voksne og har turnert i Skandinavia og Europa.

Karstein har undervist ved Norges Musikkhøyskole, Den Norske Balletthøyskole, Høgskolen i Oslo og vært linjeleder Skuespill ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad. Han har holdt en rekke kurs /workshops for amatører og profesjonelle og på tvers av mange fagfelt. Han underviser med en egen kompetanse for det som gjelder interdisiplinære uttrykksformer. Han gir også teoretiske klasser i kommunikasjon og andre relaterte emner gjennom studiet, og har vært engasjert ved Skolen for Samtidsdans siden 1994.

Bibbi Winberg Pedagog // Kontaktimprovisasjon

BibbiBibbi er utdannet ved Norges Idrettshøyskole, og School for New Dance Development , Amsterdam. Hun har siden 1987 jobbet som danser og koreograf innen det frie dansefeltet i Oslo. Hun har jobbet som pedagog ved videregående skoler, ulike studioer og høyskoler siden 1987. Hun har siden 1994 vært ansatt som høyskolelektor ved Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling teater og underviser i kontaktimprovisasjon, improvisasjon og avspenning. Hun var koreograf i åpnings og avslutningsseremoniene under OL på Lillehammer 1994. Hun stiftet og drev “Studio-B, rom for Ny Dans” i syv år, sammen med sju andre medstiftere. Bibbi har arrangert NIM – Nordisk Improvisasjons Møte i 1999. Hun har i årenes løp laget tolv større danseproduksjoner. Bibbi er medlem i improvisasjonsgruppen “Prosjekt Impro” som har laget forestillinger siden 1995, og har vært “fanebærere” for improvisasjonsdans i Norge. Bibbi underviser i kontaktimprovisasjon ved Skolen for Samtidsdans.

Runa Rebne Pedagog // Dansefag

Runa er utdannet ved London Contemporary Dance School 1983-86. Hun har hatt studieopphold i Japan i 1991 i Butoh-dans, samt diverse kurs i Butoh-dans: Carlotta Ikeda (Wien), Anzu Furukawa (Tokyo), Minoru Hideshima (Oslo) og Kazuo Ohno(Yokohama). Runa har også tatt diverse yogakurs ved Yogaskolen, Yggdrasil (Oslo) og Scandinavisk Yoga og meditasjonsskole (København).

Runa var en av fire som startet og drev VÆRKET dansekompani 1986-92 både utøvende og administrativt. Hun har jobbet som danser for Ingun Bjørnsgaard Prosjekt fra 1989-95. Fra -95 og til nå har hun satt opp egne forestillinger: Himmelen er hemmelig -jeg kjeder meg, I selskap og jobbet som utøver for bl.a. Verdensteatret, Jon Tombre, Hege Gabrielsen, Ketil Skøien, Min Tanaka og Un-Magritt Nordseth. Barneforestillingen “Minner” (monolog for en danser) ble produsert i 1997 ved Hedmark Teater/Turneorganisasjonen og Sverre Waage. Forestillingen har turnert siden -97 med Runa Rebne som utøver. Ved siden av å være utøver underviser hun ved NISS (nordisk institutt for scene og studio). Hun har tidligere undervist ved Spin Off dansestudio og Statens Balletthøgskole (nå Kunsthøgskolen i Oslo). Runa har også en massasje og coaching -utdannelse fra Danmark (1998-2001). Runa underviser i strekk ved Skolen for samtidsdans.

I tillegg til de faste gjestepedagogene kommer det gjestepedagoger på besøk fra både inn og utland. Under ser du gjestepedagoger som har vært innom skolen:

Alexander Williams

Alessio Castellacci – koreografi, komposisjon og teori

Anders Ødegaard – lys

Ann-Christin Berg Kongsness – koreografi og komposisjon

Brynjar Åbel Bandlien – koreografi og komposisjon

Bruno Caverna – danseteknikk og improvisasjon

Bruno Listopad – koreografi og komposisjon

Beate Myhrvold – stemmebruk

David Zambrano – danseteknikk og improvisasjon

David Bergé – foto og dokumentasjon

Ebba Johansson – kostyme

Guro Anna Wyller Odden – koreografi og komposisjon

Gunn Engelsrud – teori og egentrening

Hooman Sharifi – koreografi/komposisjon

Henrik Hellstenius – musikk og komposisjon

Håkon Navestad – treningslære og anatomi

Inger Reidun Olsen – koreografi og komposisjon

Inger Johanne Byhring – lysdesign

Jill Sigman – koreografi/komposisjon

Jana Unmüßig – koreografi/komposisjon

Karen Høybakk Mikalsen – danseteknikk og improvisasjon

Kristine Slettevold – koreografi og komposisjon

Kristianne Mo – Ashtanga Yoga

Kari Anne Vadstensvik Bjerkestrand – musikk

Kristine Karåla Øren – dansefag

Lene Hafstad – gründervirksomhet og etablering

Marianne Kjærsund – danseteknikk og improvisasjon

Maja Roel – koreografi og komposisjon

Marit Ødegaard – feldenkrais

Marthe Schneider – treningslære og anatomi

Marte Reithaug Sterud – koreografi og komposisjon

Morten Pettersen – lyd

Per Roar – koreografi og komposisjon

Pernille Holden – danseteknikk og improvisasjon

Rikke Baewart – danseteknikk og improvisasjon

Sigrid Edvardsson – koreografi og komposisjon

Sissel M. Bjørkli – koreografi og komposisjon

Solveig Styve Holte – koreografi og komposisjon

Svein Inge Neegaard – lysdesign

Svein Ove Kirkhorn – kostyme

Tine Tyldum – prosjektledelse

tamoxifen citrate
nandrolone phenylpropionate
anadrol
steroider før og efter
køb clomid
t3 danmark

how to get lean and cut