Workshop: Ingri Fiksdal

av Hanne Frostad Håkonsen, 26/01/2016

I uken som gikk har studentene ved Skolen for Samtidsdans arbeidet med koreograf Ingri Fiksdal og hennes prosjekt Shadows of Tomorrow. Ingri Midgard Fiksdal er utdannet koreograf og for tiden stipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hennes siste produksjoner HOODS (2014), BAND (2013), Night Tripper (2012) og The Orchard Ballads (2011) har turnert i Europa og USA, samt en rekke arenaer i Norge.IMG_6866

Praksis med koreograf
Gjennom en ukes lang workshop har studentene deltatt i arbeidet Shadows of Tomorrow, som er en videreutvikling av Fiksdals BAND fra 2012. Utgangspunktet for prosjektet er å skape en sanselig opplevelse av en psykedelisk konsert, kun gjennom bevegende kropper og lys. Mens BAND var en forestilling for fire utøvere, har Fiksdal nå invitert inn studentene ved Skolen for Samtidsdans for å utforske materialet i en stor gruppe – en masse. Torsdag 21. januar var det visning av arbeidet i et av galleriene ved Kunsthøyskolen i Oslo.

I forkant av workshopen ble det laget kostymer til hver av de 18 studentene, designet av Ingri Fiksdal, Elena Becker og Signe Vasshus. Studentene har arbeidet side om side med de fire profesjonelle danserne Sigrid Hirsch Kopperdal, Venke Sortland, Pernille Holden og Marianne Skjeldal gjennom hele workshopen. De tre sistnevnte er forøvrig tidligere studenter ved Skolen for Samtidsdans. Lyset er designet av Ingeborg Olerud.

Du kan lese mer om Ingri Fiksdal og Shadows of Tomorrow her.

IMG_6871

Nyttig erfaring
I samtale med Silje Kjørholt fra Organisasjon for norske fagskolestudenter (ONF) forteller en av studentene om sin opplevelse med prosjektet:

“(…) et mål med prosjektet var å utforske hvordan det vil være å gjøre materialet med flere dansere fordi det tidligere har vært utført med kun fire dansere. De skulle repetere en bevegelse såpass lenge at når endringer i koreografien oppsto ville det oppleves som en transformasjon, både for danserne og for publikum. For henne som student var det et prosjekt som ga nyttig erfaring, som framtidig dansekunstner.”

Hele saken fra ONF kan du lese her.

Alle foto: Ida Frømyr Borgen

hcg drops

burn boot camp wake forest