Tidligere student aktuell på Dansens Hus

av Hanne Frostad Håkonsen, 14/09/2015

Tidligerer student Przybyslaw Paz er aktuell i Mia Habibs nyeste produksjon “A song to…”, med premiere på Dansens Hus 19. september 2015.

Przybystaw-S-640x426

Przybyslaw Paz

Det er utrolig spennende å få jobbe med så mange erfarne kunstnere og ta del i deres forskjellige erfaringer, sier Przybyslaw.

Etter endt utdanning ved Skolen for Samtidsdans reiste han tilbake til hjembyen Bergen. Her holdt han workshops i dans og koreografi, og begynte å undervise ved Rock’n Rolf Danseskole. Rollen som utøver i Mia Habibs produksjon fikk han gjennom audition i Oslo i fjor.

Prosessen begynte litt kaotisk ved at gruppen fikk mulighet til å etablere seg uten at koreografen (Mia Habib) grep inn for mye. Det var for meg en veldig viktig del fordi selve forestillingen bygger på tilliten og relasjonene innad i gruppen, forteller han.

yaniv-covhen-2

“A song to…” av Mia Habib. Foto: Yaniv Cohen

Forestillingen har allerede fått mye oppmerksomhet i media. Alle utøverne er nakne, og stykket tematiserer den monumentale og protesterende kroppen. Underviser ved Skolen for Samtidsdans Loan Ha, og tidligere gjestepedagog Sandy Williams, er også medskapende utøvere i produksjonen.

Til spørsmålet om hvilke erfaringer den nyutdannede dansekunstneren tar med seg videre, er svaret kort: gleden av å møte disse mennesken og de øyeblikkene vi har delt, sier Przybyslaw.

Tvi, tvi – vi gleder oss!

Mer om forestillingen finner du på Dansens Hus’ nettsider her. Torbjørn Oppedal har skrevet en kritikk av forestillingen som kan leses hos Scenekunst.no.

kjøpe steroider