Tidligere student mottar kulturstipend

av Hanne Frostad Håkonsen, 10/06/2015

Tidligere student Maaike Croles Fitjar mottar denne uken Kvinnherad Kulturstipend på 25.000,-

Maaike gikk ut av Skolen for Samtidsdans i 2014, og har siden det vært aktiv som danser i flere ulike prosjekter. Hun har jobbet som medskapende utøver i dansekollektivet Kompani Kunstgress, som utøver i KROM Kropp i Rom i Den kulturelle skolesekken og er aktuell med barneforestillingen “Firkantskogen” som har premiere på Rom for Dans 26. august 2015.

Maaike-Croles-Fitjar-

Tidligere student Maaike Croles Fitjar. Foto: Jorunn Kjersem Hildre

 

“Maaike søkjer om stipend til fleire prosjekt. Ho ynskjer mellom anna å utvikla danseverkstad for kvinner, særleg retta mot innvandrarkvinner  som deltek i introduksjonsprogram ved vaksenopplæringa. Konseptet vil ho jobba fram i Kvinnherad, og håpet er at dette skal vera starten på noko som skal time for steroids to remain detectable utvikla seg vidare. Maaike ynskjer vidare å nytta stipendet til å delta på “Ramallah Contemporary Dance festival” i Palestina og til å leiga danselokale for ein periode slik at ho saman med dansekompaniet sitt får høve til å utvikla nye prosjekt”, står det i presseskrivet.

Lokalavisen Kvinnheringen har skrevet en artikkel om stipendmottakerne, som du kan lese her.

Vi gratulerer Maaike og ønsker henne lykke til videre!