Student ute med sin første anmeldelse!

av Jorunn Kjersem Hildre, 07/02/2014

IMG_2653

Hanne Frostad Håkonsen foto: Siri Mari Vitalis Larsen

Vi observerer oss selv i det handlende øyeblikket og distanserer oss fra en virkelighet som kanskje ikke er mer spennende enn en skive med brunost. Vi manipulerer og pynter på situasjoner for å fremstå interessante. I Haagenschmagens forestilling poengterer danserne hverandres desperate forsøk på å være, eller opptre som, frie mennesker. De gjennomskues med kommentarer som: så fri du er, da. – Hanne Frostad Håkonsen.

Student Hanne Frostad Håkonsen er en av fem stipendiater i Danseinformasjonens og Scenekunst.nos dansekritikkprosjekt og har nå sin første anmeldelse på trykk.

Les hele anmeldelsen her!

Hvordan er det å ha sin første anmeldelse på trykk?
Nervepirrende! Det er skummelt, men veldig gøy. Jeg har fått veldig god oppfølging så det kjennes trygt.

Hvorfor ville du skrive om akkurat Haagensmagen?
Jeg var så heldig at jeg fikk se generalprøven og da ble jeg satt i en viss stemning og et univers som gjorde at jeg fikk veldig lyst å skrive om den. Jeg noterte mye og avtalte med Scenekunst.no og Danseinformasjonen at jeg skulle skrive om den. Deretter så jeg forestillingen en gang til.

Hvordan har du jobbet frem teksten?
Jeg tok veldig mye notater, både under generalprøven og på forestillingen. Jeg noterte uten å begrense meg. Deretter tenkte jeg mer gjennom det jeg hadde opplevd og begynte å forme teksten. Jeg gjorde research og tenkte på flere sammenhenger som jeg mener verket har med samfunnet forøvrig. Deretter har jeg og Ine Therese Berg ved Danseinformasjonen sendt den frem og tilbake flere ganger før den ble helt ferdig. 

Så du bestemmer selv hvilken forestilling du vil skrive om?
Akkurat hvilken forestilling jeg skal skrive bestemmes i samråd med scenekunst.no og Danseinformasjonen, de har et spekter som de vil dekke også blir vi enige ut i fra det og mine interesser.

Så du vet kanskje allerede nå hva som blir den neste?
Ja! Men jeg vil ikke avsløre hvilken forestilling det er – men det blir en barneforestilling, sier Hanne lurt.

Redaktør Hild Borchgrevink sier følgende om stipendiatprosjektet:

(…) Målet med prosjektet er å styrke samtale og debatt i dansefeltet og oppmuntre nye kritikerstemmer.

Vi gleder oss til å lese mer!

Tidligere student Venke Sortland er også blant stipendiatene, les hennes ferske anmeldelse av Henriette Pedersens siste arbeider her.

buy steroids
buy deca durabolin online