There is no outside: workshop

av Jorunn Kjersem Hildre, 25/03/2013

Av: Siri Mari Vitalis Larsen (student ved Skolen for Samtidsdans)

Workshop med Sandy Williams og Loan Ha
(18.-22 Mars 2013)

There is no outside.

There is no separation between you and your environment just as there is no separation between you and your body.

Anything you think you are; you are more than that. Whatever you are doing; you are doing more than that. Whatever you are representing; you are representing more than that.

Presence is participation. All participation is visible.

Dette er en smakebit av innledningen til workshopen. Siden dette er en smakebit av hele uken oppsummert i ett innlegg blir det kortfattende, men forestill deg en fantastisk uke med mange nye input, ideer, flotte mennesker og lærere og elever som ønsker all erfaring de kan ta imot!

Iløpet av uken var målet å lage ett kart. Kartet representere det vi har jobbet med. Tanker. Tegninger. Det vi måtte ønske å skrive. Vi fikk en regel: alle kunne henge opp hva enn de syntes skulle være med. Man kunne flytte alt rundt på kartet, men det var ikke lov å fjerne noe av det som ble hengt opp. Ved slutten av uken var plansjen fylt opp vi skulle finne en måte å lese kartet på. Det var ut i fra kartet vi fikk  inspirasjon til visningen som avsluttet workshopen.

Loan og Sandy samarbeidet tett hele uken og byttet mellom å holde klassen sammen og alene. De møttes når begge gikk på P.A.R.T.S. Av Loan fikk vi små oppgaver som vi skulle løse hjemme. Vi skulle lage et kart over oss selv og spørsmål.

Her er noen av spørsmålene som vi svarte på:

1. What triggers your curiosity?

2. Dance? (What? How do you find it? Where do you move from?)

3. What sort of questions are you busy with?

Jeg har tatt utgangspunkt i disse spørsmålene i intervjuet.

I had written down these questions on paper that I gave him to look at. He looked for a long time and I asked, have you seen these questions before? He looked back at me and said, no, I don’t recognize them. So I tried to explain that it was from them. I was a little nervous and fumbled with words since I have never held an interview before. So I was sorry for making it a bit hard and awkward in the beginning. But he took it nice and said, I actually never did read it, thats true!

1. What triggers your curiosity?

Information, facts, combination of information. How things are put together, how their not put together. Access. When there’s to much and how to move through it. What happens if I do this and if I don’t do that.

I like the idea that the body is a storage place. Things coming from the outside. Foreign concepts. That’s whats triggers my curiosity!

2. Dance? (What? How do you find it? Where do you move from?)

To deal with this situation that I bring up when I say my body means my choreography. When I say my choreography I mean my culture. In order to think about choreography, instead of specific thinking dance. In that way the choreography then is a way of organizing the structure of perception! That’s a place dance lives in.

3. What sort of questions are you busy with?

How things are done vs. why they are done?
How do we know what’s included and how do we know what’s excluded?

And that way we are making the map. Putting everything on the wall. Maybe it shows us another corner, another point of view.
NR 2 From attitude to graceful Elise Austad NR 6 Mirte

NR 9 Loan, bidrar på karte
NR 10 Post-it NR 4 Elise Austad3 NR 5 Elise Austad2 NR 7 Elise,ida,mirte og paz

NR 8 The Map

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

chicago cosmetic surgery and dermatology