Rethink Dance: tidligere studenter på, foran og bak scenen!

av Jorunn Kjersem Hildre, 17/02/2013

Rethink-foaje

Det var god stemning under festivalen. Her fra foajeen på Dansens Hus, lørdag 16. februar. foto: Jorunn Kjersem Hildre

Rethink Dance er nå over og vi står engasjerte og inspirerte tilbake. For studentene ved Skolen for Samtidsdans var forumet selvsagt obligatorisk. Initiativtagere og ansvarlige for gjennomføringen av Rethink Dance er blant andre dansekunstnerne Venke Sortland og Pernille Holden som er utdannet ved Skolen for Samtidsdans.

Rethink Dance 2013 fant sted 13. – 17. februar på Dramatikkens hus og Dansens Hus i Oslo. Det ble vist arbeider av både nasjonale og internasjonale dansekunstnere, blant disse var dansekunstner Marte Reithaug Sterud, som etter fullført BA ved Kunsthøgskolen i Oslo i 2008, gikk det andre året ved Skolen for Samtidsdans. Dansekunstner og dansepedagog Marianne Kjærsund som har undervist ved Skolen for Samtidsdans, delte også arbeid som var til stor inspirasjon.

Flere var enige om at Steruds bidrag gjennom både lunsjpraksis (som besto av en to timers spontankomposisjon i kostyme), og hennes stykke Performance var høydepunkter. Et annet definitivt høydepunkt var Jefta Van Dinthers forestilling Kneeding.

I tillegg til forestillinger kunne man også delta i kunstneriske samtaler og ved seminar søndag formiddag. ÅÅåå. Nå gleder jeg meg til å komme igang med jobbing på mandag! utbrøt en av studentene mens hun iherdig slengte på seg yttertøyet og fór ut døra på Dansens Hus, en søndags ettermiddag i februar. Herlig.

F.v: Marte Reithaug Sterud og Pernille Holden er begge tidligere studenter ved Skolen for Samtidsdans. Her fotografert under en workshop i spontankomposisjon. Foto: Jorunn Kjersem Hildre

F.v: Marte Reithaug Sterud og Pernille Holden. Begge er tidligere studenter ved Skolen for Samtidsdans. Her fotografert under en spontankomposisjon/Goldfish Project. Foto: Jorunn Kjersem Hildre

Hentet fra nettsiden til Rethink Dance:

Rethink Dance er et kunstnerstyrt forum for nyskapende dansekunst. Forumet viser arbeider av koreografer som selv er utøvende i sine egne verk, og synliggjør dansekunstnere fra inn og utland som er ukjente for det norske dansepublikummet. Rethink Dance vil inspirere, skape utveksling og kompetanseheving, gjennom work in progress visninger, forestillinger, samtaler, og seminar. Festivalen startet i juni 2009 som en festival for soloarbeider “Solodansfestivalen 8”. Festivalen ble holdt på Scenehuset, i samarbeid med Danseinformasjonen. I juni 2010 skiftet vi til dagens navn, og viste 6 soloer og to gruppearbeider i scenerommet på Rom for Dans, i samarbeid med Rom for Dans. I november 2011 ble Rethink Dance arrangert i samarbeid med RAS (Regional Arene for Samtidsdans) i Sandnes og Tou Scene i Stavanger. Her ble både internasjonale og nasjonale verk vist, av blant annet Irina Müller, Holden/Sortland/Myhre, Marit Sandsmark, Kristine Slettevold, Maja Roel, Ayara Hernández Holz og Felix Marchand. I tillegg samarbeidet Rethink Dance med RAS og teaterviter Karoline Skuseth om et to dagers seminar med innlegg fra blant andre Ina Christel Johannesen, Knut Ove Arntzen og Robert Steijn.

Rethink Dance 2013 fant sted 13. – 17. februar på Dramatikkens hus og Dansens Hus i Oslo. Under Rethink Dance 2013 ble det vist arbeider av Diego Gil, Ingeleiv Berstad, Jefta van Dinther, Marte Reithaug Sterud, Marianne Kjærsund og Bryan Campbell, med flere. Rethink Dance er støttet av Norsk kulturråd og Fond For Utøvende kunstnere. Rethink Dance er produsert i samarbeid med Dramatikkens hus og Dansens Hus.

 

buy ephedrine hcl