Konferanse i Stockholm – og vi traff Rannei!

av Jorunn Kjersem Hildre, 25/11/2012

Skolen for Samtidsdans deltok under konferansen Contemporary Dance Didactics: Explorations in Theory and Practice ved Dans og Cirkushøgskolan i Stockholm  28. -31 oktober 2012:

“International dance scholars, dance teachers and dance researchers will participate in lecture demonstrations, round table discussions and paper presentations. The purpose of the conference is to introduce and share research, discuss, demonstrate and try different forms of dance didactics. The major theme will be on how dance didactics have developed and how this field of teaching and learning can grow.”

Det var undertegnede pedagog og studiekoordinator som tok turen. Overraskende nok  var det ingen andre representanter fra høyskoler eller fagskoler i Oslo ved konferansen, men Trondheim møtte mannsterke (eller heller kvinnsterke) med blant andre Tone Pernille Østern og co. Les mer om konferansen og se film og intervjuer her.

Tidligere student ved Skolen for Samtidsdans,  Rannei Grenne fullfører nå sitt siste år ved kandidatprogrammet (BA) i dans ved DOCH.

Rannei Grenne

Rannei gikk ut fra Skolen for Samtidsdans i 2010. Hun forteller at hun trives godt ved DOCH. Hun mener det har vært viktig for henne å først studere ved Skolen for Samtidsdans, hvor hun opparbeidet  selvstendighet og disiplin, som hun beskriver som nødvendig. Hun mener utdanningen ved DOCH vektlegger både det skapende og utøvende aspektet ved dansekunstneren, og gir honnør til sin norske kandidatprogramansvarlig Kristine Slettevold.

Undervisningen ved DOCH består av ulike tekniske innfallsvinkler til bevegelse, blant annet er kleinteknikk, Body – mind centering (BMC), improvisasjon, klassisk ballett (med vekt på funksjonalitet, tyngde og forflytning), samt mye refleksjon en del av skolehverdagen. De jobber både med innstudering med koreografer og med eget skapende arbeid. Rannei har jobbet med koreografer som Crystal Pite, White Horse Collective, og med dansere fra Cullberg, og nå venter praksisperiode hos selveste William Forsythe i Tyskland. Rannei planlegger også eksamensarbeidet sitt. Eksamenen består både av en skriftlig og en praktisk del. Hun har valgt å jobbe med solo og tar videre eksamensprosjektet som hun gjorde ved Skolen for Samtidsdans. Her utforsket hun temaet vilje i tospann med Marte Reithaug Sterud.

(følgende bør leses på trøndersk:) Den fysiske viljen, egen vilje og integritet fascinerer meg. Hva er trass? Motstand mot andres vilje og forhandling mellom egen vilje og andres vilje er spennende. Den fysiske viljen er det mye kraft i. Det er retning i den. Jeg vil jobbe med andre valg, steder jeg ikke har vært. Noen ganger vil jeg noe jeg ikke vet hva er. Det er vanskelig å beskrive, men jeg vil finne ut mer om hva det er. 

Vi gleder oss.

valtrex