Mangfoldige inntrykk på Oktoberdans i Bergen

av Venke Marie Sortland, 04/03/2011

23. til 28.oktober i høst deltok studentene på dansefestivalen Oktoberdans i Bergen. Der fikk de se norsk og internasjonal dansekunst, samt delta på seminarer og treningsklasser. Oktoberdans er en av de viktigste arenaene for dansekunst i Norge.

Studentene forteller:

Den 23. oktober til 28. oktober var Skolen for Samtidsdans på klassetur til Bergen for å få med seg Oktoberdans. Der så vi 8 forestillinger på 4 dager. I tillegg fikk vi med oss Prøverommet – der det ble vist forskjellige kortversjoner av stykker laget av unge uetablerte kunstnere. På festivalen var det både norske og internasjonale utøvere og man fikk med seg et bredt utvalg av forskjellige uttrykk. Under festivalen ble noen av oss så inspirert av all dansen at de dro i gang en utendørs improvisasjon midt i Bergen sentrum. Vi var også så heldige å få et møte med Festivalkurator Sven Åge Birkeland som fortalte oss om hvordan han styrer Oktoberdans og hvordan festivalen har blitt til det den er i dag. Vi er veldig glade for at vi fikk se så mange forestillinger sammen – det gjorde blant annet at vi ble bedre kjent med hverandre og det gav oss et større perspektiv på samtidsdans som kunstform. Vi forlot Bergen med både veldig forskjellige meninger og inntrykk, noen av oss følte seg rett og slett forvirret på grunn av alle de forskjellige inntrykkene på så kort tid mens andre var veldig inspirert. Noen mente de hadde sett det beste de noen gang har sett mens andre følte det motsatte, men alle opplevde nok noe de aldri trodde de kom til å oppleve innen samtidsdansen.

Lilja Björk Haraldsdottir  – student ved Skolen for Samtidsdans

Oktoberdans var en vekker for meg ang begrepet samtidsdans. Her var det virkelig mange forskjellige inntrykk og opplevelser. Dans var alt fra et konsertstykke til en naken mann med en kamerahjelm. Veldig artig og det var virkelig inspirerende, spesielt det å se tidligere studenter som hadde noen flotte visninger.

Cathrine – student ved Skolen for Samtidsdans

Les mer om Oktoberdans

buying injectable steroids online