”Stor Liten” – møte med Kulturparken barnehage

av Venke Marie Sortland, 04/03/2011

Studentene møtte barn ved Kulturparken barnehage en gang i uken – i til sammen åtte uker – høsten 2010. Prosjektet ble avsluttet med en åpen visning for foreldre og andre interesserte onsdag 17.november 2010.

I prosjektet ”Stor Liten” fikk studentene ved Skolen for Samtidsdans møte barn i alderen 3-5 år fra Kulturparken Barnehage, i til sammen 8 økter. Studentene møtte barna ute på gulvet, som utøvere, på linje med barna, i en uformell og leken prosess. Caroline Wahlström Nesse og Camilla Myhre (ledere ved skolen) ledet øktene – de gav i tillegg studentene veiledning i forhold til hvordan de skulle møte barna. Arbeidet endte i en åpen forestilling der foreldre, venner og andre studenter var publikum.

Barn og unge er en av flere målgrupper studentene får møte i løpet av studiet på Skolen for Samtidsdans. Vi ser på barn og unge som en spennende, utfordrende og viktig målgruppe. Å møte barn og unge i kunstneriske prosesser utfordrer oss som kunstnere til blant annet å være tilstede i forestillingssituasjonen.

Selve kunstverket var utrolig vakkert å se på – det var utrolig mange fine møter med barna – og det var først og fremst det jeg syns det dreide seg om – møtene mellom oss ”voksne” og barna – de var sterke og nydelige.

Erlend – student ved Skolen for Samtidsdans

Les Maybritt Jensens omtale av prosjeket her
Maybritt Jensen er høgskolelektor og 1. lektorstipendiat ved Høgskolen i Oslo. people around the